Povestea mea

DR. CRISTINA ZAICA | KID KLINIK

Totul a început cu un vis

„Trebuie să-i învățăm pe copiii noștri să viseze cu ochi deschiși!”, spunea Harry Edwards. Visele sunt ilustrații din cartea pe care sufletul o scrie despre sine. Cei mai mulți dintre noi nu realizăm că, visând, am ajuns la reușitele proprii. M-am întrebat adesea, oare de unde vin resursele și energia pentru izbândă… și am realizat că, doar atunci când visele prind forma unor imagini clare în mintea noastră, acestea se transformă în reușite.

Așa visam și eu, cu ochii deschiși, deși părinții mei ardeleni nu știau să mă învețe că „așa e bine”. Se făcea în vis că atunci când „o să mă fac mare” o să fiu „doctor de copii”. Era de fapt, lait motivul copilăriei mele. Păpușile mele, puține de altfel, erau foarte intens tratate (înțepate). Nu conștientizam atunci, dar visul meu prindea conturul unei ilustrații clare.

Medic Pediatru Timișoara - Dr. Zaica Cristina

Viziunea Kid Klinik

Au trecut anii, omul mare s-a făcut asemenea celui din vis, „doctor de copii” și iată ca e o plăcere nespusă încercarea de a transforma suferința sau teama, într-un moment de empatie, grijă pentru viață, înțelegere, uneori joacă și de ce nu o anticipare a ceea ce mulți copii visează să devină. Aproape zece ani au trecut și s-au adăugat experienței cu copilașii bolnavi, iar imaginea din vis, aceea a unui doctor dedicat e foarte clară în mintea mea. Asta dorim să facem la KidKlinik, un loc unde medici dedicați împlinesc vise, atât ale lor cât și ale celor pentru care se dedică.

La KidKlinik, de 2 ani, prețuim viața, luptăm pentru ea, căutăm să prevenim ceea ce poate fi prevenit și de ce nu, încurajăm copiii să viseze cu ochii deschiși la ceea ce ar putea deveni cândva.

De ce pediatrie?

Anii petrecuți la spital, cei mai mulți pe secția de Onco-Hematologie Pediatrică, au fost pentru mine ani în care am învățat că prețul vieții e nespus de mare, că pentru prea multe lucruri se frământă omul, că viața se simplifică enorm atunci când ajungi să lupți pentru ea, că ai vrea să poți să faci mai mult decât știi și decât încape în litera cărții, iar greul cel mai greu este dus de oamenii dragi, ai celor bolnavi. Am fost ades întrebată cum pot să fac ceea ce fac? Răspunsul nu e greu. Când iubești ceea ce faci și când trăiești un vis devenit realitate, bineînțeles că poți.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, în familie ne străduim (eu și soțul meu, Dorin) să-i încurajăm pe copii (Dania – 13 ani, Raul – 11 ani și Delia – 8 ani), să devină făuritori de vise și nu numai, chiar pictori sau ilustratori ai viselor lor, pentru ca prin munca asiduă de care e nevoie pentru realizări, acestea vor deveni cândva binemeritate realități.
Pediatrie Timișoara - Kid Klinik
Contact

0770 845 834
0729 895 700

Program

L-V: 9:00-19:00
S-D: Programări&Urgențe